Carregant...
  • Posició de l'Avenç sobre el Patrimoni
Posició de l'Avenç sobre el Patrimoni

07/05/2019

En motiu de les properes eleccions municipals, des de l'Avenç hem plantejat a tots els partits polítics 12 punts que sol·licitem siguin inclosos en els seus respectius progarmes electorals.

Compromís a favor del Patrimoni Històric i la Cultura de Cornellà de Llobregat 1.- Fer una revisió del Pla Especial de Patrimoni vigent, d’acord amb el previst en el seu redactat, a fi d’actualitzar la informació de cada una de les peces i dels seus entorns, incorporar nous elements i millorar les seves previsions per assolir una millor i eficaç cooperació entre l’Ajuntament i els propietaris privats de peces protegides.

2.- Dur a terme actuacions decidides per a la protecció i ús de la masia Can Manso i dels terrenys públics que l’envolten.

3.- Promoure la declaració de Bens Culturals d’Interès Nacional (BCIN) les columnes pre-romàniques de l’edifici consistorial, el Palau de Can Mercader, el complex de la Societat General d’Aigües i de Can Bagaria.

4.- Incloure en el Catàleg del Pla Especial de Patrimoni el Canal de la Infanta al seu pas pel municipi de Cornellà, recuperar i restaurar el tram del Canal a la part superior de Can Mercader com a testimoni del mateix i enriquiment del paisatge urbà amb la reincorporació de l’aigua a la seva estructura.

5.- Incloure també en el catàleg la masia de Can Vidrier i el seu entorn.
6.- Respectar íntegrament el parc de Can Mercader com a zona verda verd, amb el palau i la casa dels colons, així com amb tots els elements originals que constitueixen el jardí romàntic i recuperar tota la riquesa botànica original del parc amb la restauració, replantació de tots els elements desapareguts i millora.

7.- Dur a terme una adequada protecció de l’Arxiu de la Ciutat, com a memòria documental col·lectiva, digitalitzar tot el seu contingut i posar-lo a disposició de la ciutadania,  amb mesures de gestió que permetin l’accés a la documentació arxivada i promoguin la difusió, la recerca i l’estudi del la documentació que conté.

8.- Establir mesures per a fomentar la preservació dels habitatges –planta baixa, pis i entorn- construïts bàsicament a la primera meitat del segle passat amb mesures adequades de foment a fi que els seus propietaris puguin conservar-los i així mantenir un element significatiu del paisatge urbà.
9.- Ordenar el sector Elsa-Siemens de manera que es preservin els refugis antiaeris de l’antiga empresa Cables (Pirelli) i de la Siemens, i es preservi l’edifici de l’antiga caldereria de la Siemens com equipament de la ciutat.

10.- Redactar i aprovar el planejament necessari del complex de Can Rosés i del seu entorn que estableixi, en el marc de les previsions del pla especial, les prescripcions legals constructives i d’ús per a la restauració del conjunt i de cada un dels seus elements.

11.- Preservar la zona agrícola del sector Ribera Salines i procurar la seva plena incorporació al Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

12.- Normalitzar les relacions de col·laboració entre l’Ajuntament i la Junta de l’Avenç en el sí de la reunió trimestral de la Comissió Mixta actualment establerta.L'Avenç de Cornellà

La nostra missió és la defensa del patrimoni arquitectónic, històric i cultural de la ciutat de Cornellà.

L'Avenç de Cornellà

Segueix-nos a les xarxes!