Carregant...
El Patrimoni Històric de Cornellà de Llobregat

Noves fotografies de totes i cadascuna de les peces del patrimoni

Xavier Aresté i Martí / Ignasi Doñate i Sanglas, 2019

Colec.ció: Llibres de l'Avenç de Cornellà

Feia temps que no s’actualitzaven les imatges dels elements del catàleg. L'efemèride de l’Avenç ens ha semblat un bon moment. El treball fotogràfic d’en Xavier Aresté i els textos compilats per part de l’Ignasi Doñate ens porten avui una visió actualitzada dels elements del patrimoni històric dels que ens podem sentir tots orgullosos a Cornellà.

Les restes de la vila romana de l’entorn de l'església ens parlen dels passat agrìcola i dels molts anys d’història del que avui és la nostra ciutat. Més de 1000 anys tenen les columnes pre-romàniques de la porta de l’Ajuntament. Es tracta d’uns elements en excel·lent estat de conservació pels molts anys que varen passar ocults a les parets de l’actual casa consistorial. Fa només 90 anys van aparèixer de nou en el decurs de l’ampliació de l’edifici. La seva importància històrica i estat de conservació ens han portat en aquest darrer any a treballar conjuntament amb l’ajuntament  per sol·licitar que siguin protegides per la Generalitat com a Bé cultural d'Interès Nacional.

El canal de l’infanta, del que aquest any celebrem el 200 aniversari i les diverses fàbriques del catàleg ens parlen de la transició de la agricultura a la indústria que va transformar la nostra ciutat i amb ella els seus ciutadans. ens porten fins l’actualitat. Avui, un Cornellà viu, amb una societat civil organitzada en múltiples entitats i associacions que viatge cap a un futur d'economia dels serveis continua precissant, al nostre parer, d’un Avenç actiu per avançar sense oblidar el nostre passat. 

En aquest sentit i  per donar nova embranzida a l’activitat de l’Avenç en el futur, també us presentem em aquest llibre un conjunt d’elements de patrimoni no catalogat triats pels socis com a elements singulars de la mostra ciutat que mereixen atenció. A partir del primer dia després dels primers 25 anys, tal com varen fer els pioners, l’actual junta es compromet a lluitar per la conservació dels mateixos i ampliar la protecció dels que ho precisin. Us animo a descobrir-los per vosaltres mateixos tot passejant pels diferents indrets de Cornellà..


L'Avenç de Cornellà

La nostra missió és la defensa del patrimoni arquitectónic, històric i cultural de la ciutat de Cornellà.

L'Avenç de Cornellà

Segueix-nos a les xarxes!