Carregant...
Vidre Trencat

Cent anys de forns de vidre a Cornellà de Llobregat

Ignasi Doñate i Sanglas, 2020

Colec.ció: Llibres de l'Avenç de Cornellà

Vidre trencat és el darrer residu que s’acumula en els soterranis de les fàbriques de vidre després d’enderrocar un forn inservible un cop acabada la seva vida tècnica.

Aquest llibre és una crònica del que han estat els forns del vidre de Cornellà de Llobregat al llarg de més de cent anys de vida de la ciutat. Avui no en queda cap. Un rere l’altre han anat desapareixent i comencen a ser història.

L’inici d’aquesta recerca es troba en la informació transmesa i viscuda per persones marcades especialment per la seva història de treball en el vidre: treball de foc, treball de boig. Al final de cada capítol hi ha, annexada, una llista amb noms i cognoms de persones que han treballat en cada forn del vidre. Són llistes incompletes de noms que han aparegut, però, arran de la recerca feta per escriure aquest llibre, unes llistes que l’autor fa públiques en reconeixement i homenatge a tants vidriers que han mantingut encesos, durant anys i anys, els forns de Cornellà. Amb ells ens introduïm en el món del vidre i retornem a la ciutat industrial que avui ja no existeix.

L'Avenç de Cornellà

La nostra missió és la defensa del patrimoni arquitectónic, històric i cultural de la ciutat de Cornellà.

L'Avenç de Cornellà

Segueix-nos a les xarxes!