Carregant...

Canal de la Infanta

Un territori històric de primer ordre

El canal de la Infanta, de 17,419 Km. de recorregut, s'inaugurà el 21 de maig de 1819.

L'objectiu de la construcció del Canal era convertir l'agricultura pobra de la vall baixa, de secà, en una rica de regadiu. Però el Canal va permetre també introduir el "maquinisme" a la comarca. Un cens fet el 1861 determinava que Cornellà era la població amb més telers del Baix Llobregat gràcies, especialment, a Can Rosers i a Can Vilumara (La LLana).

Però el Canal també va canviar els usos i la vida: amb les seves aigües es rentava la roba -directament o omplint els safareigs de les cases-, amb ell van néixer horts casolans, els nostres avis hi van apendre a nedar i, fins i tot, el seu recorregut era itinerari per a curses populars.

El Canal tingué també efectes urbanístics al dividir Cornellà de dalt i el de baix. La barrera del Canal va ser però minimitzada amb la construcció de 27 ponts o passeres que comunicaven les dues parts de Cornellà.

El Canal és un territori històric de primer ordre sense el qual no es pot entendre la realitat actual de Cornellà i de la comarca. Reivindicar la seva memòria, preservació, recuperació i, si escau, la reutilització dels elements que encara hi han del Canal és l'objecte d'aquesta exposició col.lectiva que organitza l'Avenç de Cornellà

 Podeu veure el recorregut del canal i certs punts destacats del mateix en aquest link de l'Ajuntament de Cornellà

L'Avenç de Cornellà

Nuestra misión es la defensa del patrimonio arquitectónico, histórico y cultural de Cornellà.

L'Avenç de Cornellà

Segueix-nos a les xarxes!